L'Institut: una prioritat per a Santa Coloma

VOLEM L'INSTITUT JA!!!

Amb aquesta reivindicació, l’actual Comissió de l’Institut de Santa Coloma reprèn i es fa seva una tasca iniciada per una primera Comissió creada l'any 2003 i que va treballar fins a dissoldre’s arran de la promesa de la llavors directora del Serveis Territorials d’Educació: l’Institut seria una realitat a Santa Coloma quan s’aconseguíssin les tres línies consolidades, i aquesta era una realitat escolar a la qual s’arribaria el curs 2011-2012.

L’actual Comissió de l’Institut inicia durant l’any 2007 les seves actuacions, conscient de les dimensions de la tasca que calia encarar, i conscient també que els avenços en matèria social mai no han estat gratuïts.

Fent una mica d’història recordarem que l’imparable creixement demogràfic que viu Santa Coloma des de l’any 1999 va fer necessari que, PROGRÉS, formació política que en aquells moments, i des de feia 10 anys, liderava el consistori, augmentés les places de preescolar amb la creació d’una nova llar d’infants -la Rojas Feliu -La Lluna-, facilités una nova construcció per a l’antiga escola de la Colònia Güell transformant-la en un centre de primària de dues línies, i impulsés la tercera escola de Santa Coloma -El Pla de les Vinyes-; actualment, la creixent demanda de places a preescolar i infantil, fa necessari preveure la construcció urgent de la nova Llar d'infants en el planejament de l'Entorn de la Colònia Güell per substituir la primera Llar d’infants municipal -Sol Solet- i preveure la construcció d’un quart centre d’educació infantil i primària en el futur.

Comptem al poble, doncs, amb una tradició consolidada i de qualitat pel que fa a l’oferta educativa de preescolar, infantil i primària. PROGRÉS entén que en aquests moments un centre públic de secundària esdevé una prioritat absoluta per a Santa. Coloma, així ho entenem i en això treballem.

Ho creiem perquè el volum de població adolescent del municipi mereix una continuïtat en la seva línia educativa que no interrompi bruscament el seu procés formatiu en moments tan delicats, i perquè l’oferta pública de qualitat és un dret inapel·lable a la nostra societat.

I en això treballem des que, a meitats del mes de desembre, assumim de nou la responsabilitat del govern municipal; des de l'actual govern endeguem una proposta de treball que inverteix tots els esforços en aconseguir aquest ja més que necessari centre públic d’Educació Secundària al municipi. Es tracta de recuperar i adequar un espai municipal al centre del poble com a Centre Cívic Municipal que, provisionalment, pogués ser cedit al Departament d’Educació fins el moment de la construcció definitiva de l'Institut.

Aquesta actuació comportaria poder avançar un parell d’anys l’inici de la secundària a Santa. Coloma, i la garantia de la construcció i la implementació de la formació secundària a la població, prevista per l’administració autonòmica per al curs 2012-2013, sempre i quan es produïssin les condicions necessàries, pel que fa a l’adequació dels terrenys per a la construcció del SES.

Santa Coloma no pot esperar tant ni tantes condicions; cal actuar amb la determinació que confereix la confiança en el projecte i la prioritat amb què l’hem endegat, i amb la fermesa que li atorga la seva absoluta necessitat.

0 Comments: